Trenutno pregledavate 10.ICO Crossminton “Sunčana staza” Zagreb Open 2020
Zakuska nakon uspješno odrađenog Zagreb Open-a 2018

10.ICO Crossminton “Sunčana staza” Zagreb Open 2020

09.03.2020. održali smo naš već deseti po redu Zagreb Open!

Imali smo sveukupno 70 igrača iz 6 različitih država, stigli su nam igrači iz Mađarske, Norveške, Srbije, Slovenije, Švicarske i naravno Hrvatske.

Turnir za 250 bodova održao se u sportskom centru “Prince” u Zagrebu na 5 teniskih terena, odnosno, na čak 10 crossminton terena.

Dan smo započeli s našim najmlađima U12 kategorijama gdje nas je predstavljala naša velika, iako naizgled malena, klupska nada, Nika. Nika je briljirala cijeli turnir i stigla do velikog finala, gdje se je lavovski borila protiv Slovenke, Eve Zupevc, ali nažalost izgubila meč i time osvojila srebrnu medalju. Naš novi član, i također naša nova nada, Leon, nastupio je po prvi puta na takvome turniru i kao debitant imao je malo jaču konkurenciju u grupi te nažalost nije prošao u sljedeći krug. Usprkos porazu, Leon je pokazao veliki talent i snažnu volju kao nova crossminton nada!

U juniorskim kategorijama još su nastupili Toma i Marko. Toma se snažno borio u U14 mix kategoriji, ali nažalost nije uspio proći dalje. Marko je odlučno krenuo u turnir, svoju posljednju sezonu kao U18 natjecatelj te je bez poraza stigao do finala gdje ga je od uzimanja titule zaustavio Slovenac Tilen.

U najjačoj muškoj kategoriji nastupilo je dvoje članova našeg kluba, gdje je Nikola (svjetski broj 24) stigao bez poraza sve do finala. U finalu se susreo sa svojim, a i klupskim jako dobrim švicarskim prijateljem, Severinom (svjetski broj 11) gdje je Severin ipak dominirao na svom terenu te tako osvojio turnir, kako za klub Sunspeeder Weinfelden, tako i za Crossminton club Zagreb 😉

U ženskoj kategoriji smo imali malo više predstavnica, a time i jednu debitanticu Martinu, koja je pokazala svoju spremu i odigrala nekoliko zanimljivih mečeva. Naše već poznate predstavnice, Paula i sestre Jagečić završile su svoje grupe bez poraza. Do finala je stigla Paula koja je u dva tijesna seta izgubila protiv Slovenke Danaje. Tako su Laura i Zrinka sestrinski podijelile treće mjesto, a Paula je osvojila drugo mjesto.

Klub je imao predstavnike i u seniorskim kategorijama, gdje je Siniša igrao O40, a Nebojša O50 kategoriju.

Turnir se održao i u parovima gdje smo također imali nekoliko predstavnika. U mješovitim parovima sve do finala došao je naš hrvatsko-norveški par, Laura i Erik te osvojili srebrnu medalju!

Na 10 terena odigralo se sveukupno 149 mečeva.

Turnir smo zatvorili u dobrom raspoloženju i u proslavi naših velikih 10 godina postojanja uz nešto glazbe i ukusne hrane!

Veliko Hvala svim sudionicima našeg turnira!

  • Kategorija objave:Turniri