Trenutno pregledavate 2.ICO Crossminton Poreč Open 2021

2.ICO Crossminton Poreč Open 2021

Ponovno u Poreču!

Crossminton klub Zagreb ove je godine, 28. kolovoza odlučio ponovno organizirati turnir u Poreču. Da prisjetimo naše čitatelje kako smo 2012. godine bili i domaćini europskog prvenstva upravo u ovom prekrasnom gradu, poznatog po sportskim kompleksima. Nakon prelijepih godina u našoj sunčanoj Puli, tradiciju ćemo nastaviti u Poreču, tako da smo i već najavili naš idući 3. po redu Poreč Open 2022. godine 27. kolovoza.

Turnir se održao na vanjskim teniskim terenima Zelene lagune, te započeo u 9 sati ujutro. Natjecanje se održalo u 6 različitih kategorija, juniorskih i seniorskih. Igrači, iz 5 različitih zemalja, borili su se za velikih 500 bodova i medalje domaćina. Nakon službenog otvorenja turnira, natjecatelji su započeli svoje mečeve u pojedinačnoj konkurenciji. Na prekrasnoj obali, uz malo sunca i ni daška vjetra, igrači su se borili na ukupno 6 terena. Publika je dobila jedinstvenu priliku i uživala u uzbudljivim i napetim mečevima, sve do 6 sati navečer. Igrači Crossminton kluba Zagreb i ovaj puta nisu podbaci, te su redom osvojili sljedeća mjesta. Najmlađa članica kluba, Nika Gorički, u kategoriji ispod 14 godina, čak i u konkurenciji s dječacima, uspjela je nevjerojatnom borbom i željom osvojiti zlato i ponovno se popeti na najvišu stepenicu. Od najmlađih do najstarijih, naš Marijan Radić, kao najstariji član dobio je i počasnu medalju u kategoriji iznad 60 godina. Martina Gorički, u kategoriji iznad 40 godina, osvojila je sjajno 3. mjesto. Iako se naša iskusna Gordana Ivković natječe u kategoriji iznad 50 godina, čak je i u kategoriji +40 pomela konkurenciju i uzela zlato. Nebojša Aleksić, naš predsjednik i glavni organizator, pokazao je kako obaveze nisu utjecale na igru, te je završio u finalu, no tijesno izgubio i zauzeo sjajno drugo mjesto. Iznad 40 godina muškarci imali smo jednog predstavnika, Sinišu Jagečića, koji je imao izuzetno tešku grupu, te nažalost nije uspio proći u daljnju fazu natjecanja. U kategoriji open žene, Laura Jagečić osvojila je broncu, a u konkurenciji mješovitih parova s partnerom Erikom Brandtom, našim pridruženim članom iz Norveške, osvojila je srebro. Naposljetku, nakon svih mečeva, uslijedila je podjela medalja. 

Zahvaljujemo se svima na dolasku i podršci, čak i u ovim teškim vremenima, pokazali smo da je naša ljubav prema sportu i rekreaciji nepobjediva. Poslužilo nas je prekrasno vrijeme, te smo mogli uživati na svježem, prekrasnom Porečkom zraku i prirodi uz rekreaciju. Nadamo se vidjeti vas u još većem broju i iduće godine na istom mjestu. 

Naši igrači će uzeti jedan slobodan dan, te odmoriti ovu nedjelju, a nakon toga kreću ponovno pripreme i treninzi, jer u subotu 4.9. putuju u Radeče na još jedan međunarodni turnir za 500 bodova. Sretno našim članovima, a kakav će biti njihov uspjeh podražite u sljedećoj objavi za tjedan dana. 

*Svi natjecatelji i organizatori pridržavali su se trenutačnih epidemioloških mjera.

  • Kategorija objave:Turniri