Trenutno pregledavate ICO Crossminton Slovenian Open 2021

ICO Crossminton Slovenian Open 2021

Ponovno putujemo!

Napokon smo i to dočekali, nakon dugih godinu dana prisustvujemo internacionalnom turniru u Sloveniji. Natjecanje je započelo u 9 sati u nama već dobro poznatom Radeču. Moramo naglasiti da je ovo bio najveći turnir u posljednjih godinu dana, gdje je nastupilo 82 igrača i igračica iz čak 11 zemalja. Domaćini su imali pune ruke posla oko organizacije, uz sve epidemiološke mjere i sportski dio, uspješno su odradili cijeli turnir.

Borba za 500 bodova započela je s parovima, naš par Laura Jagečić i Erik Brandt morali su se oprostiti od natjecanja u četvrt finalu. Nakon uzbudljivih parova, krenuli smo s pojedinačnom konkurencijom. Nika Gorički, naša dvanaestogodišnja članica i najmlađa natjecateljica u konkurenciji ispod 14 godina djevojčice, osvojila je sjajno treće mjesto. Nika pokazuje iz godine u godinu koliko talenta, ali i volje i motivacije ima za ovaj sport. Samo naprijed Nika! Martina Gorički i Gordana Ivković natjecale su se u konkurenciji žene iznad 40 godina, usprkos dobrim nastupima nisu prošle grupnu fazu natjecanja. Na ovako jakom turniru, nažalost niti Nebojša Aleksić, naš predstavnik u kategoriji muškarci iznad 50 godina nije se plasirao u četvrt finale, kao niti Laura Jagečić u kategoriji žene Open, gdje se s dvije pobjede morala oprostiti od daljnje faze natjecanja. U najjačim kategorijama žene i muškarci Open, zlato su osvojili Jasmina Keber Šušterić, aktualna svjetska prvakinja u ženskoj konkurenciji, te Petr Makrlik Junior, svjetski broj jedan.

Ovoga puta nismo otišli kući punih ruku, no to nije niti najvažnije, moramo imati na umu da su naši članovi sjajno nastupali, te se borili protiv najboljih na svijetu. Ovo je jedno važno iskustvo i definitivno daje motivaciju svim našim igračima za još jačim i boljim pripremama. Zasigurno je i lagana trema i uzbuđenje za prvim internacionalnim natjecanjem učinilo svoje, no nećemo ovdje stati, jer nas već za tjedan dana čega novo putovanje. Već smo zaboravili koliko smo putovali, te se nadamo da ovako dugu stanku više nikada nećemo imati. 11. rujna natjecat ćemo se u Somboru, do onda na rasporedu su treninzi i pripreme, a tko, u kojoj kategoriji, s kojim parom će se natjecati pročitajte za tjedan dana.

3. Nika Gorički
  • Kategorija objave:Turniri