12. ICO Crossminton Croatian Open powered by Speedminton®

Još jedan uspješan turnir je iza nas. Jučer, 27.4., sedmero igrača CC Zagreb nastupilo je na 12. ICO Crossminton Croatian Open, te se borilo za 500 bodova.

Turnir je započeo s parovima, gdje smo imali predstavnike u mješovitim parovima, Paula Barković i Nikola Kučina, pokazavši odličnu pripravnost stigli su do finala, koje je slijedilo pri završetku turnira. U Open parovima nastupio je Siniša Jagečić u paru s Martinom Andrleom (Češka), unatoč velikoj i tijesnoj borbi, izgubili su u osmini finala. Imali smo još jedan par koji nas je predstavljao, to su bile sestre Zrinka i Laura Jagečić koje su u muškoj konkurenciji ispale u četvrtfinalu.

U pojedinačnoj kategoriji, nastupila je desetogodišnja Nika Gorički, koja je izuzevši odličnoj igri završila na petom mjestu. U kategoriji Open žene, natjecale su se naše, već dobro poznate tri djevojke, koje su i ovog puta postigle zavidne rezultate. Tako je Zrinka Jagečić, unatoč ozljedi stigla sve do četvrtfinala, gdje se u intenzivnom i tijesnom meču morala oprostiti od turnira. Paula Barković, nakon iscrpnih mečeva u grupnoj fazi stigla sve do polufinala, gdje je, nažalost malo nedostajalo da uđe u borbu za zlato, te tako osvojila sjajno treće mjesto. Laura Jagečić ovog je puta otišla stepenicu više, u finalu je izgubila od europske prvakinje, Eliške Andrlove, te osvojila srebro. U muškoj konkurenciji nastupio je Nikola Kučina, sjajnom igrom, došao je sve do četvrtfinala, gdje je nakon 3 duga seta, ipak popustio, te tako osvojio 5. mjesto.

Ponovno je zaigrao i Siniša Jagečić u kategoriji O40 i Nebojša Aleksić u kategoriji O50, koji ovog puta, nisu prošli grupnu fazu natjecanja.

Kao šećer na kraju, ostalo je zauzeti i posljednju stepenicu na postolju, a to je ovog puta bio naš mix par Paula i Nikola, koji su sjajnom igrom i dominacijom pobijedili višestruku europsku i svjetsku prvakinju Jasminu Keber i njenog partnera Matjaža Šušteršića.

Izuzetno smo sretni i ponosni na sve naše igrače i predstavnike, čestitamo svim pobjednicima i natjecateljima, na odličnoj igri i borbi. Hvala svima na podršci!
Veselimo se daljnjim turnirima i treninzima! 🙂

  • Kategorija objave:Turniri