11 ICO Crossminton Slovenian Open powered by Speedminton® 2019

Prvi veliki Masters turnir je iza nas!
23.3. posjetili smo susjednu Sloveniju koja je ove godine bila domaćin prvog od njih pet turnira za 1000 bodova svjetske rang liste. Ove godine u Laško je pristigao rekordan broj natjecatelja, čak njih 176 iz 15 zemalja. Osim velikog broja natjecatelja, pokazatelj jakosti turnira definitivno su i rangovi igrača, tako je bila većina top 20 igrača, svih kategorija.
Nakon svečanog otvaranja turnira, krenuli smo s parovima.

Igrači CC Zagreba sjajno su otvorili turnir, sva tri para plasirala su se u četvrt finale, tamo su se i susrele sestre Jagečić, ovog puta jedna protiv druge. Zrinka Jagečić i Severin Wirth tako su bili bolji od Laure Jagečić i Mariusza Sawickog (Poljska), te prešli u danju fazu natjecanja. Na njihovom putu našao se i treći par CC Zagreba, Paula Barković i Nikola Kučina, koji su se nakon intenzivnog i zanimljivog meča morali zadovoljiti 3. mjestom. Hrvatsko-švicarski par imao se priliku odmoriti i pripremiti za veliko finale koje smo gledali drugi dan. U nastavku su slijedili mečevi u pojedinačnim kategorijama.

Naša najmlađa natjecateljica, Nika Gorički, nastupila je po prvi puta na ovako velikom turniru, te nastavila oduševljavati svojim nastupima. U kategoriji do 12 godina, ostvarila je dvije pobjede, te tako zauzela sjajno 5. mjesto. U kategoriji U14 nastupio je Toma Petak, koji je također posustao tik prije medalje i osvojio 5. mjesto. Od naših juniora nastupili su i Borna Petak, te Marko Jerković. U kategoriji do 18 godina za postolje se izborio Marko, te uzeo broncu. U Open kategorijama, bilo je odličnih i zanimljivih mečeva, no nažalost, naši se natjecatelji nisu uspjeli plasirati u borbu za medalje. Imali smo još jednog igrača koji se po prvi puta okušao na Masters turniru, tako je Marko Vladić zaigrao s ponajboljim igračima crossmintona, no izuzev odličnoj igri, nije ušao u daljnju fazu natjecanja. Prolaz iz grupnog stadija bilježi Siniša Jagečić u kategoriji O40, iako je odigrao odličan meč, najbolji slovenski reket, iz kategorije iznad 40 godina, je bio ipak bolji, te je ovdje završio natjecanje. Nebojša Aleksić, naš predstavnik u O50 kategoriji, također se morao pozdraviti s natjecanjem u ranijoj fazi.

Sljedeći dan zaigrali su, ponovno, naš mix par Zrinka i Severin. Nažalost, posustali su u posljednjem trenutku, te izgubili u finalu od Danaje Knez (Slovenija) i Adriana Lutza (Njemačka). U nedjelju smo još gledali nastupe juniorskih parova. Za CC Zagreb nastupili su Borna Petak i Marko Jerković koji su osvojili 3. mjesto.
U Open kategoriji nije bilo prevelikih iznenađenja. Pobjednica u ženskoj konkurenciji bila je uvjerljivo Lori Škerl iz Slovenije, koja je ujedno i 2. igračica svijeta. Petr Makrlik iz Češke, ponovno je zasjenio protivnike, te osvojio zlato i u pojedinačnoj kategoriji i u Open parovima.

Čestitamo svim pobjednicima i zahvaljujemo Slovenskom timu na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu!

Hvala svima koji su nas pratili i pružili veliku podršku! Nadamo se da se i sljedeće godine vidimo na istom mjestu, s još boljim rezultatima!

Fotografije možete pronaći na: Speebs Szczecin 🙂

  • Kategorija objave:Turniri