9. ICO SUNČANA STAZA, ZAGREB OPEN 2019

Crossminton klub Zagreb i ove je godine održao turnir za 250 bodova. Već 9. po redu Sunčana staza, Zagreb Open, ove se godine održao u Sportskom Centru Prince.

Ove godine, turnir bilježi rekordan broj natjecatelja, čak njih 77 iz 4 različite države. Lokacija održanog turnira sadržava 5 teniskih, odnosno 10 crossminton terena. Kako još uvijek traje zimska sezona, igrališta prekrivena zemljom, lesom, natkrivena su balonom, te grijana.

Igrači su u subotu 2.3. krenuli u borbu za prve medalje i to u kategorijama parova, bilo je tu puno zanimljivih i napetih mečeva u juniorskim, mješovitim i open parovima. Tako smo najzanimljivije susrete, finala, ostavili za kraj, te krenuli s pojedinačnim kategorijama. Moramo naglasiti kako smo sveukupno imali 12 kategorija od kojih su 50% bile juniorske skupine. Jako smo ponosni na sve juniore, te izuzetno sretni da broj natjecatelja u najmlađim kategorijama iz godine u godinu raste, tako smo imali i natjecateljice u kategoriji ispod 10 godina, što pokazuje napredak našeg mladog sporta. Dok su se mečevi zahuktavali u grupnim fazama, naši su organizatori imali pune ruke posla, kako u dvorani tako i izvan nje.

Oko 2 sata poslijepodne, naš poznati i nagrađivani majstor kuhinje Caki 🙂 , pripremio je svoj slavni grah za sve igrače i posjetitelje. Osim finog ručka igrači su imali priliku kušati razne kolače i slane zalogajčiće koje su pripremili naši organizatori, mame, bake i prijatelji. Osim svega toga, igračima je kroz cijeli turnir, bila dostupna voda i voće.

Nakon okrijepe, malo pomalo, približavali smo se kraju turnira. Veliko iznenađenje i sjajnu borbu, pripremili su nam upravo najmlađi igrači. U kategoriji ispod 12 godina, nastupila je i članica našeg kluba, Nika Gorički. Premda joj je tek 9 godina, naša Nika, pokazala je da se veliki trud, trening i nevjerojatna strast, na kraju isplati. Tako je najmlađa natjecateljica izuzetno dobro konkurirala, te postigla nevjerojatan rezultat i osvojila 3. mjesto. Osim sjajne brončane medalje, Nika se ponovno penjala na postolje, u U10 kategoriji osvojila je prvo mjesto, pobjedivši Graciju Benčić iz CC Zaboka. Toma Petak, nastupivši po prvi puta u kategoriji U14, osvojio je 7 mjesto. Odličnu formu pokazali su Borna Petak i Marko Jerković, članovi CC Zagreba, koji su osvojili zlato u U18 mješovitim parovima. Osim u parovima, susreli su se ponovno i to u finalu U18 kategorije, gdje je Marko zauzeo najvišu stepenicu. Sestre Jagečić, također su obavile odličan posao, u open female kategoriji podijelile su 3. mjesto, a u parovima su se srele u polufinalu, no ovog puta kao suparnice. Zrinka je u paru sa Sinišom Jagečićem osvojila brončanu medalju, a Laura s partnerom Oliverom Vinczeom (Mađarska) 2. mjesto. Na postolje je dva puta stao i NIkola Kučina, koji je sjajnom izvedbom s Jašom Jovanom (Slovenija) u Open parovima, pomeo konkurenciju, te osvojio prvo mjesto, u pojedinačnoj kategoriji osvojio je brončanu medalju. Nebojša Aleksić, unatoč 3 vrlo intenzivna meča nije prošao grupnu fazu. Osim naših već poznatih članova, za CC Zagreb, nastupili su i po prvi puta naši novi članovi. Veliko iznenađenje priredili su Sunčica Kutleša Mudri i Marko Vladić, koji su osvojili sjajno treće mjesto u mješovitim parovima. Nažalost s jednom pobjedom u pojedinačnoj konkurenciji nisu uspjeli prijeći u daljnju fazu natjecanja. Još jedan novi član, Marko Bošnjak, nastupajući u najtežoj, open, kategoriji nije prošao grupnu fazu.

Pobjednici open female i open male kategorija, osim za bodove i medalje, imali su se priliku boriti i za prestižnu nagradu, vikend za dvoje u Hotelu Pula u prekrasnom Istarskom gradu, s bogatom poviješću i zavidnim prirodnim bogatstvima.
Nagrade su, ove godine, osvojili najmlađi natjecatelji iz open kategorija. Lori Škerl i Jaša Jovan iz Slovenije imat će priliku uživati u ljepoti našeg prelijepog grada Pule. Nakon podjela nagrada, priveli smo turnir kraju.

Nakon odličnog turnira, druženje smo prebacili u opušteniji ambijent, te uživali u ugodnom društvu do sitnih sati. Ovom prilikom htjeli bismo čestitati i zahvaliti svim pobjednicima i natjecateljima na sjajnim mečevima, dolasku i što su učinili ovaj turnir još posebnijim.

Veliko hvala svima posjetiteljima i prijateljima na sjajnoj podršci!

Vidimo se i slijedeće godine, na istom mjestu, na našem jubilarnom 10. izdanju Zagreb Opena, 7.3.2020.!

🙂

*slike možete pronaći na facebook stranici: https://www.facebook.com/pg/Crossminton-club-Zagreb-Croatia-144862735574178/photos/?tab=album&album_id=2218765638183867

Open Female:
1. Škerl Lori (SLO)
2. Knez Danaja (SLO)
3. Jagečić Laura (CRO)
3. Jagečić Zrinka (CRO)

Open Male:
1. Jovan Jaša (SLO)
2. Damir Baković (CRO)
3. Vincze Oliver (HUN)
3. Kučina Nikola (CRO)
O40 Male:
1. Baumkirher Alen (SLO)
2. Petho Zsolt (HUN)
3. Herczegh Tamas (HUN)
3. Jerman Bojan (SLO)
O50 Male:
1. Vincze Oliver (HUN)
2. Bujdoso Zoltan (HUN)
3. Janos Patai (HUN)
3. Kiss Ferenc (HUN)
U10 girls:
1. Gorički Nika
2. Benčić Gracia
U12 mix:
1. Zupevc Eva (SLO)
2. Bervar Tija (SLO)
3. Gorički Nika (CRO)
3. Jevševar Jakob (SLO)
U14 mix:
1. Glavač Lana
2. Novak Ema Stella
3. Vintar Ana Marija
U18 Boys:
1. Jerković Marko (CRO)
2. Petak Borna (CRO)
3. Kolenc Žak (SLO)
U18 Girls:
1. Miškulin Nika (CRO)
2. Zukić Gala (CRO)
3. Rogelj Pika (SLO)
3. Zorec Hana (SLO)
Junior Doubles:
1. Jerković Marko/Petak Borna (CRO)
2. Zorec Hana/Rogelj Pika (SLO)
3. Glavač Lana/Novak Ema Stella (SLO)
3. Rantah Rožle/Kolenc Žak (SLO)
Open Doubles:
1. Jovan Jaša/Kučina Nikola (SLO/CRO)
2. Jerman Bojan/Baumkirher Alen (SLO)
3. Herczegh Tamas/Szabo Endre (HUN)
3. Petho Zsolt/Vincze Karoly (HUN)
Mixed Doubles:
1. Keber Jasmina/Šušteršić Matjaž (SLO)
2. Vincze Oliver/Jagečić Laura (HUN/CRO)
3. Kutleša Mudri Sunčica/Vladić Marko (CRO)
3. Jagečić Zrinka/Jagečić Siniša (CRO)
  • Kategorija objave:Turniri